Полиция проверява дискотеки, ресторанти и таксиметрови фирми на територията на курорта Слънчев бряг.

В акцията участват служители от местното полицейско управление и Областната дирекция на полицията в Бургас.

Става дума за регулярни проверки преди началото на сезона, целта им е да се гарантира спокойствието и сигурността на туристите в най-големия курортен комплекс, уточниха от пресцентъра на полицейската дирекция.

Проверяват се сключените трудови договори, длъжностите, на които се назначава персонала, заплащането на осигуровки, наличие на разрешителни за работа при такситата.

Проверките ще продължат, като към тях ще се включат и представители на НАП, Регионалната здравна инспекция, РДНСК, Инспекция по труда, Бургаски митници, Комисия за защита на потребителите.

Според осведомени сред проверените вече заведения са нощният клуб "Оксижен" и ресторант "4 you", които се свързват с Божидар Кузманов-Божо Кравата, както и таксита, стопанисвани от голямата дъщеря на неговия враг Димитър Желязков-Митьо Очите.

Полицейските проверки преди сезона са част от мерките, с които МВР се опитва да респектира двете враждуващи групировки в курорта, твърдят осведомени.

След престрелката на 8 юни м.г. в ресторант "4 you" , при която бе тежко ранен Митьо Очите, а бодигардът му Александър убит, бе създаден Координационен център за борба с престъпността по морето.

Само преди няколко седмици обаче бе подпалено фоайето на апарт-хотела, в който се намира ресторант "4 you". Огънят унищожи лятната градина на заведението.