Австриецът Доминик Тийм спаси пет мачбола срещу Григор Димитров и се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис от серията "Мастърс" в Мадрид.

Тийм елиминира българския си съперник с 4:6, 6:4, 7:6(9), след като навакса изоставане от 1:3 гейма във втория сет и от 1:4 в третия, в който успя да заличи и пасив от 3:6 точки в решителния тейбрек.

"Мисля, че и двамата направихме много добър мач. Тайбрекът беше невероятен. Той водеше с 4:3, аз направих два добри ретура, но Григор спечели разиграванията по изключителен начин. В тайбрека адреналинът винаги се покачва и често в него е въпрос и на малко късмет. Бруталното в тениса е, че само един може да бъде победител", коментира световният номер 9.

"За мен е важно, че отново успях са спечеля толкова оспорван мач. Това са едни от най-сладките победи. И във втория, и в третия сет бях в ролята на догонващ, но просто си казвах да вярвам и да се опитам да използвам шансовете си. Червената настилка тук е по-бърза отколкото някои твърди кортове. Топката отскача доста високо. Успях да реализирам пробивите си, когато посрещах много зад основната линия. Имах проблеми с неговия слайс в първия сет и затова трябваше да променя малко играта си. Получи се и съм доволен", каза още Тийм.

На четвъртфиналите 23-годишният австриец ще срещне хърватина Борна Чорич, който изненадващо елимира номер 1 в света Анди Мъри.