Много изненади, ценна туристическа информация и  забавления ще предложи 13-ото изложение „Уикенд туризъм“, съобщи вчера директорът на общинското предприятие „Русе арт“, което организира фестивала вече трета година. В него участват 163 организации, като само майсторите на традиционни български занаяти са 68. Сред специалните акценти са богатството от кулинарни сюрпризи - и с дунавската седмица, която върви в русенски ресторанти, и с детското кулинарно шоу в събота, разнообразните спортни игри като катерене на стени, шах, демонстрации на ушу и др. 
Богата фолклорна програма ще съпътства първия фестивален ден, във втория ден, петък, ще се проведе Биг Бенд парадът с участието на оркестрите от Русе, Велико Търново и Габрово. Третият ден ще бъде посветен на естрадата - той ще завърши вечерта с концерт на Тони Димитрова, който се организира в партньорство с русенските ротарианци, които тогава ще отбележат 80-годишнината на Ротари в Русе. 
Откриването на „Уикенд туризъм“ е днес в 12 ч пред Доходното здание. Във фоайето на красивата сграда ще бъде подредено изложението на туроператори, които предлагат богата гама от маршрути и варианти за почивка. Ретрофото и специалната игра „На лов за истории, както и „Записките на един пътешественик в Русчук“ ще бъдат другите приятни сюрпризи за всички, които искат да съпреживеят стари и нови сюжети, свързани с Малката Виена.