Обемът на производството и продажбите на „Дунарит“ се повишиха средно с 25% през последните 10 години и през 2016 година реализацията на продукцията ни е за 140 млн. лева. Платените осигуровки и данъци  са 15 милиона лева, а персоналът нарасна с 20%, като месечните възнаграждения са 1050 лева на човек. Този профил на фирмата очерта на тържествения концерт за 114-годишнината от създаването на „Дунарит“ АД изпълнителният директор Кръстю Кръстев. 
През миналата година компанията изгради четири нови участъка благодарение на които са сключени нови договори, които обхващат и тази година. Всичко това е повод за гордост от постигнатите резултати, защото те са плод както на труда на целия персонал, така и на опита и решителните действия на Съвета на директорите, които успяха и успяват да елиминират атаки по отношение собствеността на фирмата, посочи Кръстев и благодари на всички, ангажирани с производството и търговската дейност на „Дунарит“.
За мен е голяма чест да съм на тържеството на това знаково за русенската икономика предприятие, каза областният управител Стефко Бурджиев. Той обясни, че впечатляващите цифри, съобщени от Кръстю Кръстев, го правят горд, защото „Дунарит“ АД се явява най-големият работодател в региона. Накрая Бурджиев връчи почетен плакет на областния управител на Кръстев заради личните му заслуги за вдигане на завода на крака през последните години и превръщането му в еталон за успешна фирма в красивия крайдунавски град Русе.
Поздравителен адрес до Кръстю Кръстев изпрати и кметът на Русе Пламен Стоилов. Той бе връчен от заместника му Димитър Наков.
Тържеството завърши с изпълнения на фолклорния ансамбъл „Българе“ и на група „Петте сезона“ на създателя на фамилията „Тоника“ и откривател на Тони Димитрова Стефан Диомов.