Антоанета Василева - съпруга на бившия мажоритарен собственик на фалиралата Корпоративна търговска банка Цветан Василев, възнамерява да съди България в Страсбург, пише "Дневник". 

След като днес стана известно, че Василева е издирвана с червена бюлетина от "Интерпол", тя публикува в блога на съпруга си текст, публикуван на 20 април на английски език в друга платформа.

Василева пише, че както Цветан Василев, който през 2014 г. е завел дело срещу България в Страсбург заради потъпканите си граждански права, така и тя ще заведе иск "във връзка с бруталното погазване" на нейните права. "Моят казус се състои в едно абсурдно обвинение, с което блюстителите на реда ще отбележат принос в историята на световната правна мисъл. "Вменено" ми е пране на пари, тъй като съм купила къща в Швейцария през 2012 г. "с парични средства, придобити от Цветан Василев чрез тежко умишлено престъпление." Кога доказаха престъплението и как аз през 2012 г. съм знаела за това предикатно престъпление, остава загадка!" пише Василева.