Лудогорец е шампион на България за шести пореден път! Разградчани победиха с 3:0 като гост Локомотив (Пловдив) и са недостижими на върха с аванс от 19 точки пред ЦСКА и Левски, които имат по мач по-малко. Головете вкараха Абел Анисе, Вандерсон и Натанаел.

Това е и най-рано спечелената титла от "орлите". С постигнатото днес играчите на Георги Дерменджиев подобриха постижението си от 2014 година, когато завоюваха шампионската купа на 7 май.

Най-щастлив бе треньорът Дерменджиев, който призна пред срещата, че за него ще бъде много специален момент да стане шампион на "Лаута", където е градил кариера като футболист.

В самият двубой с Локомотив (Пловдив) разградчани поведоха в резултата в  11-ата минута, когато Вандерсно центрира от корнер, а Анисе изпревари защитата и с глава вкара.

"Смърфовете" пък пропиляха няколко положения през първата част.

В самият край на полувреме грозни сцени завършиха с двама изгонени - Димитър Велковски от домакините и капитана на Лудогорец Светослав Дяков.

Велковски влезе остро на Марселиньо, след което двамата паднаха един върху друг. Дяков пък стигна до Велковски и го удари в лицето.

Йорданов мигновено показа червен картон на Дяков, след което изчака Велковски да се изправи и също го прати под душовете.

През второто полувреме Лудогорец спокойно изчакваше своите шансове, докато натискът на Локомотив не даде резултат. Победата и титлата бяха подпечатани в 74-ата минута, когато Вандерсон напредна с топката, достигна почти до наказателното поле на домакините и с  много добре насочен удар направи резултата 2:0 в полза на Лудогорец.

Третият гол бе дело на Натанаел в 81-ата минута. Бразлиският бек получи топката от Вандерсон, навлезе в наказателното поле и с хубав удар направи резултата класически.

След последния съдийски сигнал играчите на Георги Дерменджиев изпаднаха в бурна радост от поредната завоювана титла, която продължи хегемонията на тима в България.