Новак Джокович обяви чрез официалния си сайт, че се разделя с целия си треньорски щаб - треньора Мариан Вайда, който бе до него през цялата му кариера, фитнес специалиста Фил Грич и физиотерапевта Милян Аманович, предаде "24 часа".

Джокович ще бъде самостоятелен, докато намери нов главен треньор, като няма намерение да прибързва с решението си. През декември Джокович се раздели и с Борис Бекер, който три години бе начело на екипа му.

Решението е взето след Мастърса в Монте Карло, а според информацията решението е взаимно на база на детайлен анализ на представянето на Джокович и резултатите в последно време. Световният №2 е на мнение, че има нужда от промяна и нова енергия, за да подобри нивото си.

"Завинаги съм благодарен на Мариян, ГГ и Милян за десетилетие на приятелство, професионализъм и отдаденост към целите на моята кариера. Без тяхната подкрепа нямаше да достигна тези професионални висини. Знам, че те напълно посветиха себе си и животите си, за да ми помогнат да постигна мечтите си и винаги бяха сила и подкрепа. Това не е лесно решение, но всички ние усетихме, че се нуждаем от промяна. Много съм благодарен и горд с нашата неразрушима връзка, която изградихме през годините на взаимна любов, респект и разбиране. Те са моето семейство и това няма да се промени", сподели Джокович.

Джокович има много трудности в последно време и загуби първото си място в ранглистата след 122 седмици на върха.