"Манчестър Юнайтед" спечели с 1:0 гостуването си на "Селта" в първия полуфинален мач от Лига Европа. В герой за "червените дяволи" се превърна Маркъс Рашфорд, който вкара единственото попадение в срещата от пряк свободен удар.

Двата тима започнаха двубоя на "Балаидос" предпазиво. В 11-ата минута Даниел Вас от "Селта" стреля отблизо с глава, но топката премина встрани от вратата на Серхио Ромеро.

В 20-ата минута Маркъс Рашфорд пробва удар от границата на наказателното поле, но Серхио Алварес се намеси с блестящо спасяване. Стражът на "Селта" трябваше да демонстрира добрите си рефлекси и в 35-ата минута, след като Хенрих Мхитарян намери пролука в защитата на домакините и стреля опасно към вратата.

Натискът на "червените дяволи" продължи. В 38-ата минута Джеси Лингард притесни "Селта", но Алварес бе на мястото си и отрази изстрела на полузащитника.

"Селта" започна по-активно второто полувреме и в 52-ата минута пропусна отлична възможност за гол. Яго Аспас бе намерен на добра позиция в наказателното поле на "Юнайтед", но ударът му с глава се оказа твърде неточен.

В 59-ата минута Систо опита да открие резултата в полза на домакините, но мощният му изстрел бе отразен от Ромеро.

В 67-ата минута "Манчестър Юнайтед" поведе с 1:0. Рашфорд не остави никакви шансове на Алварес след перфектно изпълнение на пряк свободен удар.

В 75-ата минута топката стигна до Лингард след рикошет, но полузащитникът пропусна да удвои преднината на гостите.

Реваншът на "Олд Трафорд" е след седмица.