Всички библиотекари от Русенска област ще се съберат на своя професионален празник - 11 май, деня на светите братя Кирил и Методий. В регионалната библиотека „Любен Каравелов“ са поканили хората, които се грижат за книгите във всичките 90 читалища в цялата област, каза директорката на РБ Теодора Евтимова. Ще се съберем да си поговорим за проблемите, но повече за хубавите неща, които ни се случват, добави Евтимова. 
Срещата е част от програмата, с която русенската библиотека се включва в Националната библиотечна седмица от 9 до 13 май „Библиотеките в подкрепа на устойчивото развитие“. Цялата седмица е обявена за Дни без глоби, през които всеки може да върне забавени книги или документи, взети от РБ. На 10 май пък записването за читатели и подновяването на читателски карти ще бъде безплатно, припомниха от РБ. В същия ден от 17.30 ч питомци на детска градина „Радост“ ще изнесат концерт „Ние сме децата на Европа“ по повод 9 май, като съорганизатор е информационният център „Европа директно“. 
На 11 май в 18 ч във фоайето на втория етаж в РБ ще бъде открита първата изложба „Сътворени от тишината“ на 20-годишната Мирела Венциславова, випускничка на Националното училище по изкуствата.