Монтьор постъпил на работа в автосервиз на булевард „Трети март“ миналото лято, но докато постепенно навлизал в работата, се постарал бързо да изучи цялата система за сигурност на работилницата. След като станало ясно, че нощем няма жива охрана, механикът огледал помещенията за специализирана техника, но не видял нищо подозрително. И решил да действа. 
Пред нощта на 24 юли Г.П.Г. използвал дадения му ключ и влязъл в сервиза в търсене на малка, лека и скъпа плячка. Намерил лаптопа на шефа и веднага го отнесъл в заложна къща.
След това се върнал за още нещо и прибрал електрожен, който скоро се оказал в същата заложна къща. 
При финалния набег работникът с основно образование свил 1000 лева и доволно се прибрал у дома, като проигравал наум поведението си, когато отиде сутринта на работа и се разбере, че някой е крал от сервиза.
Само че не се наложило да изпитва актьорските си способности. Като разбрали, че са имали неканени нощни гости, шефовете пуснали записите от умело прикритите охранителни камери и изгледали с гняв и потрес „репортажите“ от престъпленията на новия колега. 
След това машината се задействала, полицията открила лаптопа и електрожена и ги върнала на местата им, а крадецът възстановил парите.
Тъй като това е първа среща на крадеца с правосъдието, крадливият работник получи година и 8 месеца условно лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок. Присъдата може да си обжалва пред Окръжния съд.