Най-добрия млад шофьор и автомонтьор ще бъдат излъчени във финалния кръг на националното състезание, чийто домакин тази година е Професионална гимназия по транспорт в Русе. Надпреварата ще се проведе от 28 април до 30 април със съдействието на Русенския университет и е част от официалния календар на Министерството на образованието и науката за провеждане на ученически олимпиади, национални състезания и национални състезания по професии.
В националния кръг освен домакините ще участват отборите от Ботевград, Гоце Делчев, Пловдив, Бургас, Разград и Търговище. Те ще демонстрират знания и умения в теоретични тестове, майсторско управление на моторни превозни средства и ще изпълнят 11 практически задачи за автомонтьори, осигурени от международни партньори на съорганизатора на състезанието „Интер Карс България“. Класиралият се на първо място състезател ще представи България на международния кръг в Литва.
От 2018 година националната надпревара е част от международното състезание „Young car mechanic“, организирано от Inter Cars S.A. - състезание за ученици от професионалните технически гимназии и средни училища с професионални паралелки, чиято основна цел е популяризиране професията на автомобилния механик сред младите хора.