Прочутите вече кажи-речи из цяла Европа Чилновски баби посрещнаха преди дни скъпи гости - гостуваха им техните приятели и съмишленици в съхраняването на традициите и фолклора, самодейците от фолклорната група „Югла“ към читалище „Пробуда“ в село Йоглав. Йоглав е ловешкото село, което е родно място на големия български разказвач и филмов сценарист Георги Мишев. Точно на него селцето дължи и обезсмъртяването си в българската литература под името Югла. А самодейците към читалище „Пробуда“ са си харесали това звучно и красиво название за своя състав, като с него представят богатството на северняшкия фолклор на фестивали и събори. 
Гостуването на „Югла“ в Чилнов бе 
артистичният отговор на творческата визита на Чилновските баби 
към местното читалище „Светлина“, която чилновчанки направиха в Йоглав през ноември миналата година. Истината е, че пак фолклорът е този, който събра двете групи самодейци и ги направи приятели - запознанството им е станало на един от фестивалите, където Чилновските баби са показали майсторството си в песните, но също и веселия си нрав, който ги прави задружни и желани гости по различни поводи и в различни компании. 
Пристигането на йоглавчани в Чилнов бе замислено отдавна - всъщност още по време на посещението на „бабите“ в ловешкото село. Но студената зима и другите ангажименти все отлагаха идването. Накрая бе решено категорично: след завръщането на Чилновските баби от поредната им задгранична изява, този път на големия международен фестивал в Лондон, те вече ще очакват своите приятели от „Югла“. 
И ето че в един от последните дни на април гостите пристигнаха в Чилнов. Така самодейците от двете читалища се събраха на своята 
среща, която премина под мотото „На раздумка и песен през пролетта“
Още преди това бе извършена солидна подготовка от Клуба на пенсионера „Капка роса“ с председател Стефка Атанасова, която е и художествен ръководител на певиците, прочули се като Чилновските баби, и чилновското читалище „Светлина“ със секретар Галя Додева. Специално за събитието организаторите поканиха да им дойдат на гости също и пенсионерските клубове и самодейци от Копривец, Широково, Кацелово, като и дори от общинския център - от град Две могили.
Сбирката започна с голямо хоро на площада в Чилнов, което се изви под звуците на акордеона на йоглавския музикант Георги Линджов. Домакините посрещнаха гостите по стар български обичай с традиционната българска погача с шарена сол. Ръководителката на Чилновските баби Стефка Атанасова и Еленка Щерева, секретар на йоглавското читалище, представиха домакини и гости, като направиха 
атрактивни словесни визитни картички
Хубавите думи бяха съпроводени и с размяна на символични подаръци и цветя, а домакините бяха приготвили вкусна почерпка - с пити, баници, кексове и какви ли не още вкуснотии, които показваха местните кулинарни изкушения и съвършенства. 
Последва богата концертна програма. 
Правото да поставят началото на артистистичните изяви бе дадено на гостуващата фолклорна група „Югла“. Те изпълниха красиви автентични песни от техния роден край, като акомпаниментът бе на акордеониста Стоян Александров. Докато звучаха песните, Георги Линджов разигра куклите, които сам е изработил, с игрива ръченица в изпълнение на тамбура. 
Концертът бе продължен от домакините - от 
звучните гласове на Чилновските баби 
с техните ту закачливи /та чак пиперливи!/, ту проникновени, романтични и патриотични песни. Специални аплодисменти заслужиха солистите Донка Великова, Нина Росна и Илияз Илиязов. По време на надпреварата на гласовитите формации Чилновските баби разказаха и за своето участие в лондонския български фестивал, като показаха снимки и споделиха впечатления и от фолклорния форум, и от своето пребиваване в един от най-големите и важни градове в света - столицата на Великобритания. Музика, закачки и смехове звучаха до късния следобед в Чилнов, а накрая, на раздяла, и югленци, и чилновчани си обещаха нови срещи и нови съвместни изяви.