Футболистите на „Дунав“ загубиха от Локомотив“ /Пд/ с 2:3 първия си мач след завръщането си на обновения Градски стадион в Русе. Ето как старши треньорът на дунавци Веселин Великов разчете за читателите на „Утро“ случилото се на Градския стадон.
Подготовката за мача.
Цяла седмица се говореше за тази среща и аз усещах, че напрежението у момчетата расте с всеки час. През тези дни Русе не се занимаваше с друга тема. И бе логично - все пак бе изминала почти една година, откакто не бяхме играли у дома. Всички искаха победа, а футболистите - повече от всички. Това напрежение им се отрази и аз съм сигурен, че попрегоряха в желанието си да зарадват хората. Не мога да ги виня, има и такива мачове.
За развоя на двубоя.
Всичко щеше да свърши, ако при 1:0 Миро Будинов бе отбелязал втори гол. После допуснахме две много глупави грешки. Христофор Хубчев не успя да спре Веселин Марчев и така се стигна до изравняването. При второто попадение в нашата врата, вместо да изчисти топката, Хубчев тръгна да лъже Мартин Камбуров. Дали имаше нарушение срещу Христофор? Не мога да твърдя със сигурност. Ако бе паднал при стълкновението, съдията може би щеше да даде фаул в наша полза. Ситуацията при третия гол за „Локомотив“ вече бе плод на абсолютна реферска грешка. Няколко пъти гледах положението, при което центрираната от Юлиан Ненов топка се спира от ръка на пловдивски защитник. Съдията обаче си затвори очите и пусна контрата на „Локомотив“. После момчетата опитаха всичко, за да потърсят обрат на мача, върнаха един гол, но времето не стигна. Мисля, че заслужавахме да излезем от този мач поне с равен резултат. 
За терена.
Явно момчетата тепърва ще трябва да свикнат с него. На една тренировка трудно могат да го усетят. Игрището бе меко и се виждаше как топката не отскача както трябва. Но този терен е с класа над това, което имахме преди като условия за игра. 
Публиката
Искам да кажа едно „Благодаря“ на тази великолепна публика. Напълни стадиона и направи най-важното - след края на мача изпрати момчетата с аплодисменти. Аз такъв случай - да се разминем без псувни и обидни реплики - не помня. Ето, така трябва да се подкрепя един отбор, дори когато губи. Голяма, голяма публика! Сега някои казват, че след загубата щял да се забележи отлив от трибуните. Не вярвам. Чакат ни тежки домакински мачове с „Лудогорец“, „Левски“ и ЦСКА. Не вярвам, че някой ще си позволи да изпусне такива двубои. Надявам се само да зарадваме зрителите с добри резултати. Предпочитам да бием, дори и да стане с грозна игра. Победите се помнят. Пак казвам - едно изключително благодаря на русенската публика. Тя наистина беше нашият 12-и играч.