„За мен беше една много емоционална седмица. Да играя пред родна публика и да спечеля 10-та титла в Барселона е нещо, за което дори е дори е невъзможно да мечтаеш. Това е много специален и уникален момент”, коментира Рафаел Надал, който вчера спечели безпрецедентна 10-та титла на турнира на клей в столицата на Каталуния. На финала Матадора се наложи с 6-4, 6-1 над австриеца Доминик Тийм.

"Той натискаше на бекхенда ми, което ме затрудни. Когато се изправя отново срещу него ще трябва да направя някои промени в играта си. Тийм не допусна много непредизвикани грешки и не ми даваше лесни точки. Трудно е за всеки тенисист в света, когато играе срещу него.

Сега е времето, в което ще се насладя на тези две седмици, които са изключително специални", сподели Рафа. Припомняме, че испанецът завоюва само преди седмица и титлата на Мастърса в Монте Карло.

"Прибирам се в Майорка, за да си почина, а след това започвам да мисля за Мадрид и Рим", добави петият в световната ранглиста.

Попитан колко е важно за него да бъде сред първите четирима в света преди старта на Ролан Гарос, носителят на 14 титли от Големия шлем отговори:

„Трябва да спечеля титла в Рим или Мадрид, за да бъда сред тях. Но аз мога да спечеля Ролан Гарос дори и да не съм в топ 4”.