Двете добре изглеждащи и непредизвикващи съмнение крадли, които бяха записани от охранителна камера на заведението „Дел Кано“ в центъра на Русе ловко да отмъкват дамската чанта на възрастна жена, вече са в ареста. За инцидента „Утро“ писа вчера, а собственикът на заведението пусна клип с кражбата и снимка на джебчийките във Фейсбук, за да помогне за бързото им откриване. 
В сряда 18-годишната М.С., известна на полицията, заедно с непознатата досега Г.Р., на 21 г., с удивително хладнокръвие издебват възрастна жена, която седнала на кафе с приятелки в „Дел Кано“ и закачила дамската си чанта на облегалката на стола. Двете крадли първо се правят на клиентки и сядат на масата зад взетата на прицел жертва. След това внезапно стават, застават прави до набелязаната плячка, започват да гледат телефона на едната, след това другата леко плъзга ръка, грабва чантата и двете се изнасят от заведението. Първоначалните подозрения на полицията бяха, че двойката гастролира в Русе.
82-годишната собственичка на чантата, в която имало приготвени за плащане на тока 160 лева, телефон и други вещи, установява липсата й петнайсетина минути по-късно. За нейна радост след ареста на приятелките всичко й е върнато непокътнато.
Същия ден двете момичета опитват кражба на чанта на клиентка в магазин за обувки, но останалите хора в магазина ги виждат и ги подгонват, а за да се спасят приятелките хварлят чантата на тротоара и изчезват.
В четвъртък е получен сигнал за откраднати около 10 часа 38 лева от оборота на магазин за бельо на ул.“Мария Луиза“ от две жени на възраст 20-25 години, които след преследване от клиенти са хвърлили парите и са избягали. Засега не е ясно дали става въпрос за същата двойка, но работата с нея продължава.
Късметът обръща гръб на ловките джебчийки в четвъртък около обед, когато задигат скъп мобилен телефон на работничка от сладкарница в центъра на Русе. Ограбената веднага подава сигнал в полицията, описва двете клиентки, които съмнително бързо изчезнали и крадлите са заловени в градинката около Паметника на свободата.

Пострадалата в „Дел Кано“: Благодаря на полицията за бързата реакция

Много съм благодарна на служителите на Първо РУ, че заловиха така бързо извършителките на кражбата на чантата ми. Особено съм доволна от вниманието на криминалистката Ивана Петрова към мен, когато ми връщаше чантата с непокътнатите пари, вещи и документи. Това каза вчера пред „Утро“ бившата учителка в Първа гимназия „Христо Ботев“ Николина Цветкова. Всяка сряда и четвъртък тя пие кафе с приятелките си в „Дел Кано“, но досега никога не е окачала чантата си на облегалката на стола. Не знам защо този път постъпих така, но това ще ми е като обица на ухото, каза г-жа Цветкова.