Дамска чанта на възрастна жена е хладнокръвно открадната от две нагли момичета посред бял ден в ресторант „Дел Кано“ в центъра на Русе. 
Професионално изпипаният удар е направен в сряда сутринта и е записан с високо качество от една от охранителните камери в заведението. От вчера клипът се върти в интернет с предупреждение към хората да внимават кой се навърта около тях в заведения и магазини. На видеото като на кино се вижда как протича всичко. 
Около 9.15 пет възрастни жени си пият кафето и оживено говорят. Дамските им чанти са около тях, само едната е закачена на облегалката на стола на притежателката си. Точно зад този стол има маса, на която две млади и добре изглеждащи момичета, които не будят никакви съмнения, си говорят отегчено и хвърлят по един поглед към бармана и сервитьорката. Малко по-късно стават и едната приятелка застава полуобърната с гръб непосредствено до масата на пенсионерките, а другата уж оправя столовете, а всъщност внимателно се оглежда дали някой ги наблюдава. След това първата крадла вади телефон, двете започват да гледат нещо, разменят няколко думи и секунди по-късно втората хладнокръвно откача дамската чанта от облегалката на стола. После двете тръгват плътно една зад друга към изхода, като чантата остава между тях и е невъзможно да бъде забелязана.
Около 9.30 часа окрадената клиентка установи, че чантата й я няма, развика се и изпадна в криза. Жената имала в чантата 200 лева, с които смятала да си плати тока, но на път за касата се отбила на кафе с приятелки, разказаха пред „Утро“ от персонала в ресторанта. 
Вчера жените от злополучната маса дошли в ресторанта да попитат дали някой не е намерил чантата и не я е оставил в заведението и разказали, че приятелката им е много зле. Това били последните й пари, а с тях изчезнали и документите й за самоличност.
Записите от охранителните камери на „Дел Канто“ са иззети от криминалисти и след внимателното им гледане е установено, че крадлите не са от Русе, научи „Утро“.
Малко по-късно в полицията е получен сигнал за кражба на дамска чанта в магазин на централната улица от две момичета със същото описание. Там жена мерила обувки и оставила чантата си настрана. Небудещите подозрения крадли опитали да приложат номера от заведението, но клиенти ги забелязали и го подгонили, а за да се спасят, те хвърлили грабнатата чанта на тротоара и избягали.
Кражбите от заведения набират скорост през последната година. Досега в Русе не беше регистрирано такова посегателство, но вече има прецедент, затова бъдете особено внимателни - не оставяйте чанти и връхни дрехи без надзор, за да не се окажете жертви на крадци, съветват от полицията.