Кукленият театър представя най-новата си премиера - на сцената оживяват героите на една от най-обичаната от поколения деца история с Мечо Пух и останалите персонажи от книгата на Алън Милн. Във версията на режисьора Валентин Владимиров, който е автор и на адаптацията, вече порасналият Кристофър Робин се завръща назад във времето, за да си припомни позабравени неща, случки, приятели, а и за да види какъв е бил самият той като дете. „Мечо Пух“ е наистина една вечна книга, а се оказа, че русенският Куклен театър няма тази класическа история в своя афиш - пропускът трябваше да бъде запълнен и го направихме с удоволствие, каза вчера Валентин Владимиров. Ролите изпълняват Кремена Станева и Хубен Нурев. 
Това е втората премиера за сезона на театъра за малките зрители. Първата беше „Малката кибритопродавачка“ на Андерсен. Валентин Владимиров, който е режисьор и на тази постановка, призна, че великият датчанин е любимият му разказвач, а „Малката кибритопродавачка“ - любимата му приказка. В нея има много планове, такава тъжна приказка трудно се възприема от съвременните деца, които са свикнали най-вече на смешки, но животът не е само забава, казва режисьорът. 
След спектакъла „Мечо Пух“ в неделя от 11 ч ще бъдат обявени и резулатите от конкурса за рисунки „Летни игри с Мечо Пух и приятелите му“, който бе обявен от Кукления театър през това лято. Победителите са Петя Димитрова, Борислава Стоилова, Тереза Пъшева и Ванеса Радева. Наградите са златен и сребърен билет за посещения на куклени представления, както и ваучери за детски магазини „Вълшебство“. Всички деца, които изпратиха свои рисунки, ще получат грамоти за участие.