Студенти от специалностите „Технология и управление на транспорта“, „Транспортна техника и технологии“, „Експлоатация и управление на флота и пристанищата“ се срещнаха с изпълнителния директор на СИКО ТРАНС АД Кольо Дойнов и мениджъра на отдел „Човешки ресурси и администрация“ във фирмата Цветелина Кирилова. На семинар в Русенския университет бяха представени и обсъдени възможностите за стаж, работа и кариерно развитие на студентите, както и бъдещи проекти на катедра „Транспорт“ и компанията за активно участие на спедиторския бранш в обучението.

Г-на Дойнов и г-жа Кирилова представиха профила на компанията и отговориха на въпроси за спецификите на дейността, изискванията към персонала и кандидатите за различни позиции в компанията.

Двама възпитаници на специалност „Технология и управление на транспорта“ в Русенския университет, които сега работят в СИКО ТРАНС АД разказаха за кариерното си развитие. Инж. Преслав Петков в момента е Мениджър транспорт в компанията, а инж. Веселин Христов е тим лидер в компанията, споделиха стъпките на професионалния си път. Те разказаха интересни казуси, които е трябвало да решават още в началото на кариерата си и как са използвали знанията и уменията си, придобити в университета.

По време на семинара бе организирана и викторина, в която студентите трябваше да отговорят на въпроси от областта на спедицията, които изучават в различни дисциплини. Част от участниците в срещата получиха и първите си предложения за работа. От компанията заявиха, че могат да приемат 30 възпитаници на Русенския университет в своите редици.

След срещата със студентите представителите на фирмата разговаряха със зам.-ректора проф. Пламен Даскалов, с ръководителя на Кариерния център в Русенския университет проф. Иван Евстатиев и с ръководителя на катедра „Транспорт“ доц. Асен Асенов.