Семинар за добри образователни и професионални практики събра в Русенския университет над 100 участници – доставчици на социални услуги, студенти, потребители на социални услуги, представители на Община Русе. Събитието бе организирано от представителствата на Националния алианс за социална работа (НАСО) в града и Клуба на социалния работник при Русенски университет, който е асоцииран член на НАСО.

Георги Георгиев, председател на Алианса откри форума, а приветствие от името на академичното ръководство направи проф. Пламен Даскалов – зам.-ректор по развитие, координация и продължаващо обучение. Поздравления имаше от директора на Дирекция „Здравни грижи и социални дейности” в Община Русе - Мариела Личева, а народният представител Светлана Ангелова изпрати поздравителен адрес.

Споделен беше опит в образователните и професионалните практики от различни звена и институции – университети, центрове за обществена подкрепа, центрове за социална рехабилитация и интеграция, кризисни центрове и др. Опитът, натрупан при обучението на студентите в професионално направление „Социални дейности“ беше представен от ръководителя му доц. Сашо Нунев, а началникът отдел „Социални дейности” при Община Русе - Катя Петрова разказа моменти от преддипломния стаж на студенти в отдела.

На събитието бяха споделени не само добри практики, но бяха засегнати конкретни проблеми по всяка една от темите.