Процедурни хватки спънаха вчера старта на делото за бюджета на Ветово, заведено от кмета Георги Георгиев срещу решението на общинския съвет за приемането на  финансовата рамка за работата на общината. 
Според адвоката на общинарите и техния председател д-р Мехмед Мехмед на процеса не трябва да се дава ход, защото Георгиев не е положил клетва след повторното му обявяване за победител в изборите.
Предисторията на този казус от типа колко дявола могат да стъпят на върха на една игла е в оспорвания вот през 2015 година, спечелен от Георгиев с фотофиниш - с по-малко от 20 гласа. Опонентът му Мехмед атакува решението на Общинската избирателна комисия в съда, но след многобройни съдебни заседания и повторно броене на бюлетините от част от секциите Георгиев отново бе обявен за победител. След това обаче той не е положил повторна клетва като кмет и това според юриста на общинския съвет е необходимо, за да управлява законно.
За да се изясни проблемът, съдия Ина Райчева поиска от страните да представят документи в подкрепа на твърденията си, а ОИК-Ветово ще трябва да изпрати препис от второто си решение, издадено след окончателното произнасяне на Върховния административен съд.