"Вие тук за какво сте? Да ви показват по талАвизора ли?"

Това попита от парламентарната трибуна съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов депутатите от опозицията - гневни, че с правилника на НС се премахва излъчването на парламентарния контрол от Канал 1 и се мести в БНТ 2.

"Не се ли надценявате прекалено много?!? Седите тук и тропате с краче: "Не, по Канал 1!" Хайде малко по-кротко. Ничии права не се ограничават. Абсолютно всеки, който пожелае, може да гледа обсъжданията на парламента, но не можем да даваме на хората това, което не искат да гледат. И да ме вържете, аз няма да ги гледам турски сериали, които някои телевизии дават в най-гледаното време", кипна Симеонов. И продължи, съветвайки: "Всички ваши усилия ли трябва да бъдат в свирката? Я по-добре да се използва за придвижването на парахода с товара."

Симеонов приземи колегите си: "Много сте полетели, много сме си повярвали, че всички наши действия трябва да станат достояние на българския народ. При нас в СКАТ без пари няма да стане. Във всички учебници по журналистика е написано, че политиката не е първостепенното нещо, от което се интересуват хората", уточни той.

Според него депутатите искали да ги гледат по телевизията, за да питат после роднините: "Добри ли изглеждах?" Симеонов освен това заяви, че има случаи, в които от БНТ писали до парламента, че прекъсването на програмата й при важни събития пречи на програмата.

По-добре помислете за реализирането на тв канал, какъвто имат други парламенти, посъветва накрая Симеонов.

"В парламентарния контрол ние не се показваме. Говорим от името на избирателя и вие не можете да ограничавате това право", отвърна Велислава Кръстева.