65 000 лв. обезщетение за неимуществени вреди от незаконни обвинения присъди окръжният съд във Велико Търново на бившия антимафиот №1 Орлин Тодоров. 48-годишният ексначалник на БОП-Търново поиска от държавата в лицето на обвинението 500 000 лева  за вреди по Закона за отговорността на държавата. Според съдебното решение от 21 април сумата се постановява заради повдигнати 4 незаконни обвинения, по които той бе оправдан окончателно. Сред тях изнасяне на държавна тайна и превишаване на служебните правомощия, съобщи www.24chasa.bg.

Според прокуратурата искът е бил недопустим, защото Орлин Тодоров все пак е осъден, дори и само по едно обвинение - за разгласяване на секретната операция на антимафиотите в болницата в Горна Оряховица от 2010г., станала известна като "бебето от фризера". Окръжните магистрати обаче са приели, че наказателната процедура не е предмета на това производство.

По него е приета съдебномедицинска експертиза, която е показала, че Тодоров е получил куп здравословни проблеми по време на ареста и наказателното преследване срещу него. Задържането му в Ловешкия следствен арест от близо 1 г. и делото довели до тежко психоемоционално разстройство.Той преживял тежко загубата си на статус в обществото, на свобода и на отделяне от близките му. След престоя зад решетките Тодоров бил пуснат под домашен арест, а после му наложили 6000 лева парична гаранция.Всичко това го стресирало още повече заедно с публичния му арест на 11 март 2011г.във Велико Търново.

Решението може да се атакува пред Апелативния съд.