Лицензионната комисия ще се произнесе официално днес дали да даде зелена светлина пред Градскиия стадион за мача на „Дунав“ този петък срещу „Локомотив“ /Пловдив/ в Русе. Комисията заседава и обсъжда казуса късно вчера.
„Последното, което бе поискано от комисията, бе да изпратим снимки на огражденията около стълбовете на елекрическото осветление. Направихме и изпратихме фотосите в София“, обясни пред „Утро“ председателят на Областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
Според него комисията ще постанови, че Градският стадион трябва да получи лиценз и че мачът в петък ще е факт.
Работници от „Спортни имоти“ косиха тревата на стадиона вчера, видя „Утро“. Вече са поставени и вратите на терена с размери 105 на 76 метра. Най-вероятно футболистите на „Дунав“ ще направят утре първата си тренировка на обновеното игрище. В четвъртък работниците от „Имотите“ ще преминат към разчертаване на терена. На просто око се вижда известна неравност в малка част от средата на игрището. Тази част изглежда по-ниска от останалите.  
В същото време се работеше по обособяване на буферната зона между сектора за гости и останалите трибуни. На практика тази зона „ще отхапе“ цял сектор, което означава поне 300 седящи места по-малко.