"Червената олигархия" и зависимостите на БСП всички ги знаем, така че за мен не е изненада битката между червената олигархия заедно с нейния председател." Това каза пред журналисти лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на инспекция на строителството на зала "Арена Бургас", попитан за коментар относно скандала с главния прокурор и Сашо Дончев“.

"Като приключим обхода на Бургас – той ще остане за местните, за туризма и за всички българи, както и пътят Слънчев бряг – Бургас и спортната зала. Явно при други партии в България това не е било така и сега още не могат да изживеят загубата на изборите, бяха си разпределили постовете, поели са много ангажименти", заяви Борисов.

„Огромните пари, които се изсипаха и на двата избора – президентските и парламентарните, включително и в медиите, знаете ги добре. Така че едно време имаше битка между "червените мобифони" и "червените баби", сега има между "червените олигарси" и кой да надделее вътре в партията“, коментира Борисов. По думите му е много труден техният баланс.

„Ние в ГЕРБ винаги сме благодарили на фондациите „Конрад Аденауер” и „Ханс Зайдел”, които са ни осигурявали всички финансирания за семинари, за кръгли маси, за да не се налага да ходим и да искаме от тук, от там. Ние това, което искаме да направим, остава за хората. Като направим обхода на Бургас, си остава за вас и за туризма и всички българи, които ще дойдат на море“, каза още Бойко Борисов.