Убеден съм, че  началото на май ще имаме правителство с премиер Бойко Борисов, заяви Цветан Цветанов от ГЕРБ в предаването "Панорама" на БНТ. Искаме да постигнем над 3,5% ръст, за да стигнем в края на мандата си до БВП 120 млрд. лв, минимална заплата 650 лв и 1500 лв. средна заплата и достойни пенсии на база икономически ръсто.  

Политическите опоненти показват едно лице в кампанията, едно говорене в Брюксел и друго тук, каза Цветанов.  Уволненията са най-много, направени в служебния кабинет на Герджиков., така Цветанов отговори на въпроса ще хвърлят ли всичко на служебното правителство. Той отбеляза, че премиерът Огнян Герджиков не носи отговорност за уволненията, защото той е заявил, че не е разпореждал уволнения. 

Цветанов благодари на министрите от контрола днес. Проблемът с урана във водата в Хасково е от години. Преди година имаме законодателна промяна според която нормата се намалява от 0,06, сега нормата е 0,03. Констатациите в Хасково са само от 2-3 сондажа, а не от всичките 40 сондажа. Трябва да се мери водата, която излиза от чешмата, а не в сондажите. 

Как ще работите с Ердоган, попита водещият. Отношенията с Турция трябва да бъдат конструктивни и то между правителствата на двете държави, а не с посредничеството на една политическа сила. Затова трябва да бъдем единни, каза Цветанов. Всички политици носят политическа отговорност за поведението си. 

Според него истински обединяващото за политическите сили е предстоящото председателство на ЕС и борбата с демографската криза.