Русенецът Кръстьо Кръстев се оказа едномилионният пациент, който ползва услугите на русенскатa лаборатория „Здраве“. Завчера той бе посрещнат със специална радост от екипа на лабораторията, а собственичката и управителка на „Здраве“ д-р Розина Мирчева му връчи поздравителен адрес. Към поздравленията д-р Мирчева прибави специалния бонус за човека, който прехвърли биографията на авторитетната русенска лаборатория в отброяването на втория милион посетители. Благодарение на талона, който получи от д-р Розина Мирчева, пенсионираният русенец ще има възможност в продължение на цяла година да ползва всички услуги тук напълно безплатно. 
Кръстев благодари сърдечно на екипа, като не пропусна да отбележи, че тук винаги всички са внимателни към пациентите. Още от влизането на регистратурата те посрещат любезно, а всички специалисти работят точно и професионално, каза Кръстев. 
Улисани в работа, можехме и да не забележим, че обслужваме пациент с номер 1 000 000, призна д-р Мирчева. Кръглия номер с трите нули забелязала биоложката Деница Атанасова. Инак вероятно щяхме да видим, че сме прехвърлили една важна граница, но може би това щеше да стане по-късно, а благодарение на колежката успяхме навреме да се зарадваме на този прекрасен повод да се поздравим, каза шефката на „Здраве“. 
Тя и колегите й припомниха, че всъщност пациентите, които са си правили изследвания в лаборатория „Здраве“, със сигурност са повече. Но статистика се води от 2002 година, когато тук е влязла в сила лабораторно-информационната система. Започнахме през 1999 г. с един лекар и две лаборантки, едната от които идваше почасово, връща лентата назад д-р Мирчева. Днес в деветте филиала /7 в Русе и по един в Сливо поле и Тутракан/ работят 45 човека, от които 9 са лекарите, 28 - лаборантките и 2 са биоложките. 
Специалистите извършват всички възможни лабораторни изследвания. И се радват, че в последно време се отбелязва повишена здравна култура у русенци - има вече доста хора, които периодично посещават лаборатория „Здраве“, за да са наясно с картината на здравния си статус. Имаме дори едни пациенти, които живеят в Калифорния, но всеки път, като се връщат в Русе, идват при нас да се изследват, казва д-р Розина Мирчева.