Над 1000 участия в циркови представления за четири години, в които си работил със сърцето си и благодарение на които си научил един от най-важните уроци в живота - да преследваш и постигаш мечтите си. Макар и само на 14 години, талантливата циркова актриса от Русе Даниела Керчева е постигнала това, за което някои се борят цял живот. Лъчезарното момиче е единственото дете от крайдунавския град, което се е захванало с тази нелека професия, която напоследък е все по-рядко срещана. 
Искрицата да се занимава с цирково изкуство пламва в Дани, когато е на десет години. Изборът й обаче не е никак случаен, тъй като баща й Никола Керчев също е цирков артист. Наред със собствените си номера - илюзии и велосипед с едно колело, той се занимава и с организирането на самите представления. Талантливата Даниела, която в момента е осми клас в Спортното училище, пък
показва своите умения в областта на акробатиката на земя и във въздуха и еквилибър (стойки на ръце)
До пети клас тя е учила в „Олимпи Панов“, а след това решава да тренира акробатика, тъй като това много ще й помогне за цирка. Затова и кандидатства в Спортното училище, а неин треньор е Любо Ковачев, за когото казва, че е изключително добър и разбран човек и му дължи голяма част от всичко постигнато.
В началото е трудно, но когато си упорит и когато искаш нещо, се получава. В пети клас веднага започнах в цирковете и много бързо напреднах с материала. Според мен най-важното е да имаш волята да го направиш, също така да имаш и някакви данни за това. Друго много важно е да имаш постоянство в тренировките, споделя Даниела, като допълва, че има дни, в които тренира по 4-6 часа. Тренировките по акробатика в клуб „Локомотив Русе“ са включени в учебната програма, а тази година осмокласничката има партньорка за женска двойка.
Въпреки многобройните ангажименти и участия в представления Даниела е една от отличничките в класа
Много хора се чудят как така пътувам с цирковете и съм добре с учебния материал. Една част от хората си мислят, че когато си цирков артист, не те интересува образованието, а това не е така. Имат различна представа за нас, не ни смятат за интелигентни, а то не е така. Повечето обаче се възхищават на изкуството и на нас артистите, споделя 14-годишното лъчезарно момиче. Тя обяснява, че пътува през летния сезон - главно от май до октомври, след като е свършила с изпитите и е приключила с учебните ангажименти. 
Натоварено е, но ти си избираш съдбата. Летният сезон изобщо не стъпвам вкъщи. Засега се чувствам много добре, успехът ми е отличен, казва цирковата актриса. Съучениците й пък много й се радват и има много приятели, които посещават нейните представления. 
В момента Дани участва в новата и атрактивна програма на финландския цирк „Флорентино“, който за втори път гостува в Русе, а любителите на цирковото изкуство могат да се насладят на представленията и да видят уменията на момичето до края на месеца.
Когато играя на русенска сцена, усещането е по-различно
Виждаш познати, приятели и малко повече те интересува тяхното мнение, повече се стягваш, за да направиш нещата перфектно и даваш една доза любов повече, споделя усмихнатата акробатка. 
За 4-годишния период под купола на цирка Дани е участвала в редица представления на известните циркове „Ориент“, „Феникс“, „Орион“, „Орбита“ и други. Тя винаги е най-малката в трупата и е като детето на цирка, всички я обичат и много я пазят. 
Животът на колела 14-годишната русенка определя като много забавен и смята за голямо предимство пътуването из България, забележителностите, които вижда, новите познанства и срещите с различни хора. Засега все още не е имала възможност да участва в представления извън граница, но тази година се очертава да има дебютно излизане в Гърция.
Циркът е едно семейство, всички са сполотени и задружни, а самата обстановка е много приятна. Всички ни виждат като отделни артисти, но всъщност не е така, защото като свърши представлението, всички заедно се събираме, сядаме на една маса, говорим си, смеем се, забавляваме се. Това не е някаква натоварваща и гадна работа, която да не ти доставя удоволствие. Не го възприемам като работа, а дори е нещо като почивка. Ежедневието не е сиво и скучно, разказва талантливата циркова актриса. 
Зад гъбра си тя вече има над 1000 участия, като се е случвало само два пъти да греши.
Може 1000 пъти да съм го изиграла добре, но помня само тези две грешки, за които много съжалявам.
Единият път бях много притеснена, имаше много публика, но не помня в кой град, всички викаха, снимаха. Започнах да вдигам стойка, но по едно време се стреснах и паднах от масата, ударих се в нея и после паднах на земята. Стоях и гледах публиката, но хората още повече започнаха да ме подкрепят и да ми ръкопляскат. Заради адреналина отново се качих на масата, повторих си номера и дори пуснах нов елемент, а публиката беше много доволна, разказва Дани. 
Като на всеки цирков артист и на талантливата русенска акробатка й се е случвало да има участия, когато е болна или когато не се чувства добре. Но за публиката цирковият артист винаги трябва да излезе с много широка усмивка и да прави всичко с лекота. В такива моменти 14-годишното момиче се мотивира, като си казва - ти можеш, излизаш и показваш това, за което си тренирал, покланяш се, и се връщаш. Независимо колко ти е трудно и гадно, трябва да се погрижиш за удоволствието на публиката, защото тя е дошла на цирк, за да гледа и да се забавлява, категорична е Дани. 
Именно от баща си Николай, който е винаги до нея на представления, тя е научила и най-важните уроци. 
От него знам, че въпреки всичко не трябва да се отказваш, че винаги когато излезеш, трябва да даваш 100% от себе си, че и отгоре. Винаги трябва да работиш със сърцето си, защото спре ли тази искрица в тебе, и публиката усеща, че го правиш с нежелание. А когато е с желание, някак си и ти си доволен, и публиката е доволна, казва Дани.
Усмихнатата акробатка се представи блестящо в петото издание на тв формата „България търси талант“
миналата година, като показа дарбата си и стигна до полуфинал. 
Това е едно от най-важните ми и добри участия до момента. Представих се с еквилибър и гъвкавост. Там бях като богинята в един музей, а около мен имаше рицари. Беше като една нощна приказка и всичко оживява в 12 часа. Всичко беше направено много интересно, а хореографът беше много добър, обяснява Дани. 
В цирковото изкуство русенката не се занимава с много номера, а избира само тези, които й идват отвътре и които й доставят удоводствие. С нови номера пък се захваща, когато нещо наистина много й хареса и когато усети, че е за нея. 
Любимата част на Дани от целия номер са реквизитите и костюмите, като следва приниципа колкото по-лъскаво, токова по-хубаво.
Сама си избирам костюмите, като някои ги шия сама, други на шивач, трети ги купувам
Като малка баща ми ми помагаше, а сега сама си правя кройките и си шия пайети, камъни и най-различни лъскави орнаменти, казва малката циркова актриса. Парите, които получава от участията, пък инвестира в нови костюми и реквизити, за да може номерът й да е още по-красив. С грима също се справя сама, като обяснява, че той трябва да е наситен, а не блед, очите да са много добре подчертани, кожата матирана и задължително да има червило, но ненатрапчиво. 
Въпреки че Дани е все още само на 14, тя вече има начертани планове. Иска да следва хореография в чужбина или във висшето училище за циркови артисти в Москва и мечтае да обиколи големите сцена по света. 
А всички бъдещи циркови артисти, които се колебаят дали да поемат по този път, талантливата русенска акробатка съветва да следват мечтите си, защото циркът е много хубаво и спокойно място, а животът под купола е по-весел.