Футболистите на „Дунав“ ще играят днес от 20 часа срещу „Левски“ в София третия си мач от втория етап от първенството на Първа лига.
Дунавци отпътуваха вчера за столицата, а от 18 часа излязоха за последна тренировка. Отборът тръгна с пропусналия две срещи заради контузия Васил Шопов. В Русе остана левият бек Атанас Атанасов, за когото се разбра, че е със скъсан мускул в прасеца. Аут от състава е и наказаният за два мача Тейнур Марем.
„При обективно съдийство имаме своите шансове. „Левски“ си е „Левски“, но по-рано ни отписваха и в срещите с „Лудогорец“ и „Черно море“. Важното е да не се подведем по играта на съперника. Видяхте ли какво направи отбор като „Ювентус“ в мача срещу „Барселона“? Държа топката малко повече от 30 процента от времето, но тактическото му представяне бе блестящо. Ето защо ние няма как да се хърлим сляпо срещу „Левски“, коментира пред „Утро“ старши треньорът на „Дунав“ Васелин Великов. 
Ето как завършиха мачовете между двата отбора през редовния сезон. 
На 2 октомври дунавци гостуваха в София, играха равностоен футбол, но загубиха с 0:2. И двата гола бяха дело на Георги Костадинов. Първото му попадение дойде след рикошет на топката в крака на защитник, а второто - след статично положение.
„Дунав“ бе по-добрият отбор на 28 февруари тази година в Разград - 2:2. Русенският тим поведе с прекрасен гол на Бирсент Карагарен, Антон Огнянов изравни, а Будинов отново даде преднина на отбора си след асистенция на Бранимир Костадинов. Така се стигна до 54-а минута, когато съдията Ивайло Стоянов даде дузпа за „Левски“ заради игра с ръка на Олексий Ларин. Многократните повторения показаха обаче, че Стоянов не маркира очевидно нарушение срещу русенския защитник. С удар от 11 метра Роман Прохазка фиксира крайното 2:2.