Четиримата нападатели на репортерката Мария Милкова и оператора Огнян Пенев от Нова тв - Кристиан Лалев, Марко Гинин, Димитър Тонев и Александър Георгиев, които бяха докарани днес в районния съд в Пловдив под стража заради обвинения за хулиганство на пътя, заявиха, че не се признават за виновни. Техните адвокати подчертаха, че те сами са се явили в пловдивската криминална полиция и не са били обявявани за издирване. Единствено Димитър Тонев, който е управител на охранителната фирма Омега 69, бил призован и веднага е дошъл в Пловдив. И четиримата поискаха по-лека мярка за неотклонение, като обещаха, че няма да се укриват.

"Детето ми е с епилепсия, жена ми е в майчинство. Те са зависими от мен, аз самият искам да се изясни това недоразумение с инцидента на магистралата и да не се забавя, заяви Тонев.

Адвокатката му Юлияна Рангелова, която е защитничка и на Лалев и Гинин, заяви, че няма никакви доказателства, те да са извършили хулиганство на пътя, в което са обвинени. Според нея четиримата са си разменили единствено реплики с екипа на Нова тв. Рангелова посочи, че вчера от ареста са били освободени Румен Мишев и Стилиян Георгиев, тъй като те не са съпричастни към хулиганството на пътя. Срещу първия обаче е повдигнато обвинение за нанасяне на лека телесна повреда на оператора Огнян Пенев. Адвокатката добави, че пострадалият и колежката му не са разпознали в Румен Мишев биячът от магистралата. Не са били категорични, че е той.

В залата се разбра, че все още се издирва един от участниците в инцидента, който е взел мобилния телефон на репортерката Мария Милкова. Това е Рамзид Чакърян.

Очаквайте в 18 часа съдът да обяви решението си за мерките за неотклонение на четиримата нападатели.