"Интригата в женското първенство става все по-голяма. Отборите са изключително равностойни, като изключим Марица, които са отбор с много добра школа", заяви вицепрезидентът на БФВолейбол Любов Ганев, предаде репортер на БГНЕС. Днес се състоя пресконференция по случай предстоящия турнир за Купата на България по волейбол при жените.

Надпреварата ще се проведе от 1-ви до 5-ти май в столичната зала "Христо Ботев", като в нея ще вземат участие 7 отбора. Билетите за зрителите, които искат да станат свидетели на битката между най-добрите женски тима ще е на цена от 5 лева.

Легендата на българския волейбол смята, че със сигурност интригата за трофея ще бъде голяма, тъй като победителките ще имат правото да вземат участие в Европейските турнири.

"Надяваме се чрез такива състезания трайно да разширим волейболната география. И в шампионата и при националните отбори има много градове, в които волейболът стана религия.

Най-голямата и важна цел пред нас като федерация е да запалим колкото се може повече деца да играят този спорт. Пирамидата трябва да се изгражда от долу нагоре, а колкото повече деца се запалят по спорта, толкова повече ще сме си свършили работата", коментира Ганев за целите на БФВолейбол.

Той съобщи още, че стремеж на целия волейболен свят ще е този спорт да се превърне в най-обичаният семеен такъв.

"Идеите и изискванията на Световната и Европейската конфедерация са волейболът да стане семеен спорт номер едно. Може би още от тази година публиката ще бъде максимално доближена до волейболното поле, което има за цел волейболът да стане най-популярен семеен спорт.

В следващите 1-2 години ще има сериозна промяна относно забавлението на публиката. И ние ще наблегнем на това, за да може хората да идват в залата, дори и само, за да си изкарат няколко приятни часа".