„Лудите на стадиона“, какъвто френски филм вървеше през 80-те години, могат да считат, че вече май ще да са се налудували. „Усмирителната им риза“ ще бъде съшита на 28 април, когато се очаква, че отборът на „Дунав“ ще посрещне „Локомотив“ /Пловдив/ на Градския стадион в Русе. 
„След последния и пореден, за жалост, инцидент в Разград, когато отново бяхме глобени с 1000 лева за хвърлен от фен предмет, се налага да вземем мерки. Стадионът ще бъде опасан с камери, които ще следят какво става по трибуните. Всеки, който не спазва правилата за прилично поведение и провокира ексцесии, ще бъде даден на органите на реда, за да бъде съден по най-бързия начин съгласно Закона за футболното хулиганство“, заявиха пред „Утро“ от ръководството на ФК „Дунав“.
В клубната управа продължават да недоумяват колко безотговорен ще да е бил фенът, позволил да си метне запалка по време на мача с „Черно море“.
„Един път, втори, трети път - стига вече! Вместо да заделяме пари например за развитие на школата, продължаваме да плащаме за нечии глупости. Ние нямаме нужда от такива „фенове“, допълниха от клуба.
И нещо ново - тунелът откъм Жабешкото езеро вече няма да бъде сборен пункт за бивши футболисти, треньори, приятели. Той няма да е и импровизиран вход към трибуните, за какъвто минава от дълги години. Достъп до цялото пространство от съблекалните до терена ще имат само футболистите, треньорските щабове, длъжностните лица. Мярката ще важи и за представителите на медиите, които ще влизат на Градския стадион само откъм централния вход.