Нова, атрактивна и разнообразна програма ще могат да видят любителите на цирковото изкуство в представленията на финландския цирк „Флорентино“, който отново гостува в Русе. В него участват артисти от Швейцария, Германия, Холандия, Румъния, Финландия и България, а това е единственият цирк, който представя лазерно шоу. Ще бъдат изпълнени и различни номера - жонгльорство, еквилибър, въздушна акробатика, колонада.
Цирк „Флорентино“ гостува за втори път в Русе, като крайдунавският град е третата спирка от турнето в България, което съвсем случайно пък съвпада със 120-годишнината на българското цирково изкуство. Това каза шефът на цирк „Флорентино“ Флорентин Цветков, като припомни, че циркът е създаден 2007 година във Финландия, а миналата година стъпва и в България. 
Първото представление беше снощи, а цирк „Флорентино“ ще гостува в Русе до 30 април. Той е разположен на бул. „Липник“ 16 до магазин „Кауфланд, а спектаклите се играят от 18.30 часа от сряда до петък и от 17 ч в събота и неделя, понеделник и вторник са почивни дни.