19-годишен младеж от Бяла постави национален антирекорд за най-младата жертва на телефонни измамници, които по правило са фокусирани към възрастни хора.
Във вторник предиобед тийнейджърът се прибрал вкъщи и заварил баба си да говори по телефона с непознат, който й иска пари за полицейска акция за залавяне на телефонни измамници. Момчето грабнало слушалката, но това не смутило мъжа отсреща. Напротив - с опита и хладнокръвието на обигран артист обяснил на новия си събеседник, че баща му се намира в центъра на Бяла, където се провежда операция на МВР за залавяне на телефонни измамници. 
„Вземи всички пари и златни накити от дома си и ги занеси до едно място, което ще ти обясним по пътя, за да подлъжеш измамниците. Те са решили да ви излъжат, че някой ваш роднина е пострадал в катастрофа, а ние ще те проследим и ще ги хванем“, казал непознатият. 
Момчето веднага захапало въдицата и дори продиктувало телефонния си номер. Освен това грабнало откритите вкъщи 430 лева, две златни синджирчета и 4 златни пръстена за общо около 1200 лева и тръгнало по пътя за Русе. През цялото време младежът бил наставляван по GSM-а накъде да кара, а като наближил табелата за отбивката към Две могили, получил инструкция да остави пакета с парите и златото до нея, да го затисне с камък и веднага да изчезне оттам, защото щяло да има престрелка с измамниците.
Момчето изпълнило заръката и тръгнало с пълна газ към Бяла, но по пътя се обадил баща му и тогава станало ясно, че това не е никаква полицейска акция, а поредният успешно щракнал телефонен капан.
Това е четвъртата измама в Бяла от началото на годината. Предните три пъти бяха излъгани възрастни хора, сред които пенсионирана учителка, която даде на измамниците 5500 лева уж да помага на „комисар Лазар Попов“ за залавяне на измамници. Веднага след нея по същата схема друга пенсионерка бе подманена от „комисар Лазар Шишманов“ да изтегли от банка 3600 лева и ги остави под паметника на Колю Фичето до моста на прочутия майстор над Янтра. През март пък пенсионерка даде 3000 лева отново на измислен полицейски комисар.