При слаб интерес от страна на гражданите премина първият ден, в който русенци имаха възможност да се запознаят с идеята за преобразяването и облагородяването на лесопарка Липник. Само трима души разгледаха изработения от русенската фирма „Гео Чонов“ проект за застрояване. Те са провели консултации, а на всички техни въпроси е отговорено подробно, казаха от общинска администрация. 
Всички желаещи, които искат да се запознаят с плана, преди той да бъде подложен на публично обсъждане, могат да го направят от 9.30 до 16.30 часа в работните дни до 24 април в стая 9 в сградата на общинска администрация на ул. „Олимпи Панов“ 6. Идният вторник от 17.30 до 19.30 часа в Пленарна зала пък ще се проведе публично обсъждане. Дотогава по проекта за благоустрояване на парка могат да се подават становища и мнения в информационния център на общината и на имейл: [email protected]. По време на самата среща гражданите също ще могат да изразят позициите си. 
Както „Утро“ писа, целта на проекта е благоустрояване на лесопарка Липник, цялостно осъвременяване, реконструкция и превръщането му в атрактивна зона за отдих, спорт и забавление. Предвидено е максимално да се запази здравата и уникална дървесна растителност, като се обърне и специално внимание на обогатяването с ефектни растения и осигуряването на балансирани открити и закрити пространства. Територията на парка ще включва зони за атракциони, детски и спортни площадки, за отдих, спорт и развлечения около водните площи. С разширяването на зоокъта и превръщането му в зоопарк Русе ще може да си върне и двете мечки Бойка и Станди, които в момента живеят в парка в Белица. 
За изработването на подробен устройствен план за Текето на два етапа - предварителен и окончателен проект, бяха заделени 39 720 лева, които се финансират от общинския бюджет.          У