Областният координатор на ВМРО и общински съветник Галин Григоров е най-вероятният нов областен управител на Русенска област, научи „Утро“ от добре осведомени източници. Той беше четвърти в листата на „Обединени патриоти“, но не успя да се пребори за място в парламента. Предвид ключовото участие на партията в следващия кабинет „Борисов 3“ и силните позиции на ВМРО и на лидера й Красимир Каракачанов в Русе, партията ще поиска да има свой представител начело на държавната власт и пред Григоров се отваря шанс това да е той.
Не съм чувал подобно нещо.  Никой не е водил подобни разговори с мен, нито пък са ми предлагали този пост, заяви по повод появилите се слухове областният координатор на ВМРО. Той отказа да коментира дали е по-редно областният управител да бъде от редиците на ГЕРБ или от „Обединени патриоти“. 
Галин Григоров е финансов експерт, член на ВМРО от 1997 година, семеен е, има едно дете. 
В редиците на ГЕРБ пък като вероятен нов областен управител се завъртя името на бившия зам.-кмет и депутат в 43 Народно събрание Свилен Иванов. Той обаче също заяви, че не чувал подобно нещо. 
Все още не се знае кой ще вземе област Русе. Всичко е само приказки. Не съм обмислял изобщо такава възможност, каза още Иванов.  
Макар и непотвърдено официално, се смята, че смяната на сегашния областен управител Стефко Бурджиев е въпрос на време. Тази седмица започват официалните разговори за имената на новите министри, като след това се очаква да започне и масово назначаване на нови областни управители на мястото на издигнати или оставени на поста от служебното правителство на Огнян Герджиков.