Когато подадох оставка, дадох на опозицията да управлява - ако те не бяха страхливи, ако те искаха да управляват, можеха веднага да направят служебно правителство и досега да управялват 6 месеца. Те се скриха и оставиха Радев и неговото правителство да се гърчи, каза Бойко Борисов на влизане в Народното събрание преди тържественото полагане на клетва на новото правителство. 

"Надявам се всички да сме си взели поуки от слабостите и успехите. Ситуацията в света е леко казано тревожна, трябва да бъдем умна нация, да се консулидираме. Стабилността на Балканите минава през България. Ако сме истински политици трябва да направим много добрини за България в тази ситуация, защото Европа я е страх от Турция, а ние сме на границата. Може да сме стабилизиращия фактор на Балканите. Идвам с надежда", каза още Борисов. "Някой останаха извън парламента заради пиенето по цял ден", добави той.

На въпрос "Ще управлявате ли в малцинство?" Борисов отговори: "За 4-5-ти път идвам като за първи ден в парламента. Залогът ни е държавата." - "Виждате Герджиков като в казармата брои дните, видя, че е трудно и тегаво". 

"С Радев поддържаме смислен контакт", коментира отношенията си с президента Борисов. - "Аз никога няма да наруша първи добрия тон. Няма никакво значение кой е президент, премиер".

"Нали искахме нови лица - ето ви 120 лица в новия парламент", завърши Бойко Борисов.