Мебелното предприятие „Голд Аполо“ ООД ще увеличи производствения си капацитет в общ мащаб с 15-20% благодарение на проект по оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“. Общата му стойност е 1 653 379.00 лева, от които 843 223,29 лв. европейско и 148 804,11 лв. национално съфинансиране. 
Проектът се изпълнява в рамките на сключен договор за безвъзмездна финансова помощ по процедура BG16RFOP002-2.001 „Подобряване на производствения капацитет в МСП“. Продължителността му е 13 месеца и трябва да приключи през месец юли 2017 година.
Предвижда се закупуване на производствено оборудване за мека, корпусна мебел и матраци - машина за пришиване на цип на калъфи за матраци, оптимизиращ циркуляр, профилно режеща машина за дунапрен, контурно режеща машина за дунапрен, машина за разкрояване на плочи и едностранна кантираща машина, съобщи на пресконференция екипът на проекта. 
След въвеждане на новото оборудване „Голд Аполо“ ще повиши производителността си с над 16% за период от 3 години спрямо 2014 г. Средните генерирани приходи от износ ще се увеличат с над 25%, а ефективността на производствените разходи - с над 16%. Планира се постигане на вътрешна норма на възвръщаемост на проекта от 15,74%, като се сведе до минимум участието на ръчен труд в производствените операции, подобряване на точността, качеството и времето за изпълнение на производствените процеси. 
Разходите за електроенергия ще се съкратят до 1,5 пъти, ще се намали количеството брак общо за цялото производство до 3 пъти спрямо настоящото ниво в компанията, ще се снижи себестойността на единица изделие с 5-10%, ще се разнообразят моделите, ще се постигне ергономичност и по-високо качество на продуктите, ще се скъси срокът за изпълнение на поръчките, ще се удължи животът на единица изделие.
Повишената конкурентоспособност на „Голд Аполо“ ще увеличи пазарния дял на предприятието на местния пазар с 20-30% и на националния с 5-7%.
Стремежът на компанията е да достигне устойчив ръст на износа, като целеви пазари са Румъния, Германия, Испания, Холандия, Дания, Великобритания.