Великденските празници завършват с кошмар за софиянци. Пътуването към столицата на автомагистрала „Хемус" е затапено на тунелите на прохода Витиня, където движението е в едната лента.

Движението се осъществява с от 40 до 60 км/ч, съобщава „Фокус".

15-километрова опашка от автомобили се е образувала на главен път София - Варна, в района на село Български извор.

Тежка катастрофа стана на пътя за град Елена, малко след Лясковец. Ударили са се три коли. Пътят е затворен. Обходният маршрут е през село Даргижево. Двама души са пострадали, съобщава „Нова телевизия". Вероятната причина за инцидента е мократа пътна настилка и несъобразена скорост. Инцидентът е станал на завой.

Още една катастрофа е станала на пътя между Русе и Велико Търново. Жена е влетяла в къща с автомобила си.

По-рано днес двама пешеходци загинаха, след като бяха пометени съответна на АМ "Тракия", при с. Лозен и на АМ „Хемус" при Жерково.

Както вече стана ясно мъжът, който загина, на „Хемус", е служител на дружеството „Автомагистрали", който се опитвал да помогне на други катастрофирали.

На разклона край Симитли също има тапи с над 5 километрови опашки. Там се събира трафика, идващ от Гърция, Мелник и Сандански.

Както се и очакваше, в последния почивен ден от великденските празници трафикът е изключително натоварен и то при лошо време и мокри пътища.