Спортният кросоувър на "Ягуар" модел F-PACE спечели приза за "Най-добрият автомобил в света за 2017 година" по време на най-престижното международно авиошоу в Ню Йорк. Колата беше удостоена и с наградата за най-добър автомобилен дизайн на годината.

Освен с впечатляващ спортен облик, Jaguar F-Pace се откроява и със своята практичност, високо технологично оборудване и мощност. Освен това разполага с трилитров бензинов двигател V6 с компресор суперчарджър и мощност 380 конски сили и двулитров, 4-цилиндров дизелов двигател Ingenium с турбокомресор и мощност 180 конски сили, който може да постигне разход на гориво от 4,9 л./100 км и CO2 емисии от едва 129 г/км.

Предварително Jaguar F-Pace беше част от списъка с 23 коли, претендиращи, че притежават качествата за най-добър автомобил на годината. След това списъкът беше намален първо до 10, а след това и до 3 коли, като на финала освен "Ягуар" се озоваха още "Ауди Q5" и "Фолскваген Тигуан". Окончателният победител бе избран от уважавано международно жури, състоящо се от 75 журналисти от 23 различни страни, които са специалисти в автомобилната тематика.

Миналата година носител на престижната награда стана Mazda MX-5, а преди това - Mercedes-Benz C-Klass.