Григор Димитров изгуби от Томи Робредо в първия си мач на клей за 2017 година.

Осминафиналният двубой от турнира в Маракеш, Мароко (категория ATP 250) бе втори в програмата на централния корт и започна в 14:30 ч. българско време. Той завърши след час и 48 минути игра с резултат 4:6, 6:1, 1:6.

Първият сет започна с размяна на сервис геймове, без пробиви до седмия, когато 34-годишният испанец проби за 4:3. До края българинът не успя да върне пробива и сетът приключи с резултат 4:6. Във втория сет ситуацията беше напълно различна и надмощието на 25-годишния българин беше очевидно. Той започна с пробив и поведе с 2:0, увеличи преднината на 3:0. До края на сета даде само гейм на съперника си - 6:1. Третият сет се разви по абсолютно същия начин, но в полза на Робредо, който също го взе с 6:1.

Робредо ще се изправи срещу французина Беноа Пер на 1/4-финал.

От трите им предишни двубоя Робредо има две победи, Димитров - една. 34-годишният испанец е достигал до №5 в света, а сега е №385 на сингъл, където хасковлията заема 12-ото място. Робредо има 12 титли в кариерата си, а Димитров спечели петата и шестата си титла в началото на тази година - в Бризбейн и в София.