Ветовски бос, описван от прокуратурата като лидер в телефонните измами, бе арестуван, след като бе измамен в телевизионна постановка. Репортерката на Нова тв Тина Ивайлова успя да се вклини в престъпното предприятие за добре платени лъжи и разкри механизма на епидемията, която вече над 20 години изцежда до последната стотинка спестяванията на доверчиви възрастни хора. Вчера бе излъчена първата част от разследването й, днес предстои показването на втората.
Куриерите за прибиране на оставените от жертвите пари под камъни, на пейки, до знаци и т.н. суми или пък хвърлените през балкони пликове с пари се набират по обяви сред хора с шофьорски книжки, които търсят работа. Въпреки че на „мулетата“ не се казва официално какви точно задачи изпълняват, те много добре разбират с какво се занимават. Въпреки това, заради милостивото към престъпниците законодателство те най-често се измъкват с презумпцията, че са въвлечени в престъпна дейност без да знаят. 
Самите измамници действат от домовете си и когато омаят поредната жертва, изпращат уж незнаещите какво правят шофьори на адреса да вземат „заработката“. 10% от нея остават за куриера, покриват му се и пътните.
Обикновено парите не се предават директно на тартора, а преминават през още 1-2 ръце, преди да стигнат до него, за да не бъде уличен при евентуален провал. В случая обаче ветовският лидер загърбил конспирацията и това доведе до ареста му, показан по телевизията. 
Може би най-фрапантното в случая е, че задържаният е лежал два пъти в затвора точно за телефонни измами и е пуснат предсрочно за добро поведение. А той никак не си губил времето на свобода.