Пет пожарни гасиха снощи двуетажна къща с работилница и други стопански постройки към нея във вилната зона Хаджигенова чешма. Пламъците обхванаха обширна територия и затрудниха максимално мъжете с каски и униформи. Напрежението допълнително се покачи от откритите в сградите няколко големи и 27 еднолитрови бутилки с кислород и пропан-бутан.
За щастие нямаше експлозия на газова бутилка. Разпоредих събирането на цялата Втора районна служба и на всички свободни от дежурство, за да овладеем ситуацията и да не оставяме града без защита при друго произшествие, каза началникът на областното противопожарно управление комисар Димитър Павлов, който също бе на мястото на инцидента.
Бедствието тръгнало малко след 15 часа, но хората в района близо половин час не успели да се свържат със спешния телефон 112. От безизходицата ги извадил бивш пожарникар, който позвънил в полицията и машината веднага се задействала.
Собственикът на изгорялата къща изключва възможността имотът да е бил умишлено подпален или искрата да е тръгнала от късо съединение, тъй като инсталацията е сравнително нова и достатъчно стабилна. Подмяната й се наложила преди десет години при подобен инцидент.
Гасенето на пожара бе затруднено освен от лекия, но с тежки последствия в такива случаи ветрец и от липсата на хидранти за зареждане на пожарните във вилната зона. Затова се наложи автомобилите няколко пъти да си връщат с включени сирени във Втора районна служба, където пълнеха цистерните до окончателното потушаване на огъня.
В момента не можем да посочим причините за произшествието, тепърва ще ги изясняваме, каза комисар Павлов.