Постигнахме пълно съгласие по една изключително важна тема-за пенсиите. Това заяви Цветан Цветанов пред журналисти, предаде БГНЕС.

„Постигнахме пълно съгласие по една изключително важна тема-за пенсиите. В момента продължаваме да работим по останалите секторни политики. В четвъртък може би най-късно ще трябва да бъдем готови с изработването на програмната стратегия“, посочи Цветан Цветанов.

На въпрос какъв ще бъде размерът на пенсията, Цветанов обясни, че не може да коментира в момента, защото докато не бъде определен окончателният вариант на стратегията няма как да се коментират числа или каквито и да било цифри. „Всички направихме взаимен компромис, водени от интереса България над всичко“, обясни Цветанов.

От своя страна Валери Симеонов изтъкна, че Обединени патриоти (ОП) и ГЕРБ са постигнали общо решение. „Доволни сме от това, че постигнахме общо решение, защото сега спокойно можем да продължим и по останалите сектори. В момента сме на външна политика. Имаме още доста работа“, каза Симеонов.

„Когато приключим с програмната стратегия ще я предоставим. До четвъртък ще работим, ако трябва и повече ще се работи“, посочи Валери Симеонов. Той заяви, че заложената сума за минимална пенсия ще се види, когато програмната стратегия е готова. „Въпросът е, че двете политически сили постигнахме приемливо решение и за двете сили“, каза още Валери Симеонов.