Писателката Ивинела Самуилова пристига в Русе за среща с читателите, пред които ще представи най-новата си книга „Бабо, разкажи ми спомен. Истории от махала Небесна“. Представянето ще бъде на 21 април от 18 ч в книжарница „Хермес“. Специално за приятелите на „Утро“ от издателство „Хермес“, което издава поредната книга на авторката, напомнят, че неотдавна точно това заглавие спечели вота на читателите в конкурса „Моята любима книга - 2016“. Ивинела Самуилова получи грамота от организаторите и торта, която представляваше сладка вариация на корицата на „Бабо, разкажи ми спомен“. 
В последните години творбите на Ивинела Самуилова се превърнаха в едни от най-търсените на родния пазар. Романите й „Животът може да е чудо“ и „Къде отиваш, пътнико?“ спечелиха първо и второ място в националния конкурс „Книгата, която ме вдъхновява“. 
„Бабо, разкажи ми спомен“, представлява оригинален поглед към мирогледа и обредността на българите. Дълбоко привързана към българската фолклорна традиция, авторката отвежда своите читатели в малка махала в Балкана, където нейната героиня се среща с баба Жива, зевзека гъдулар дядо Петко, цапнатата в устата баба Неда, двойката англичани Марк и Лиза. Докосване до мъдростта, до магията на старите обичаи и символи, до истинското - това е книгата на Самуилова, която тя ще сподели с русенци.