Дългогодишният председател на българската федерация по борба Валентин Йорданов, заемал поста от 1998 година, се отгегли от заемания пост. 
„Време е да дадем път на по-младите. Ще продължа да помагам с каквото мога. Мога да уверя, че работих честно и почтено за любимия ми спорт. Като свой наследник виждам Христо Маринов“, каза Йорданов.
Всички делегати станаха на крака и бурно го аплодираха.
Веднага след него думата поиска петкратната световна шампионка Станка Златева. Импулсивната Станка помоли Йорданов да размисли и да остане на поста си.
„Бате Вальо, ако ти си тръгнеш, ще настане потоп. Българската борба ще загине“, изрече трогателно Станка на един дъх и се закани, че ако той си отиде, ще спре с треньорската работа. 
Йорданов обаче бе непреклонен и обясни, че решението му този път е категорично. 
Един от претендентите за шеф - Валентин Райчев, си направи отвод. 
„Мога само да се поклоня пред Валентин Йорданов. След него не се виждам като председател“, лаконичен бе Райчев.
Георги Мърков се похвали, че разработил широка платформа за възраждане на българската борба. Той обърна внимание на делегатите, че освен шампионските си медали има и титлата професор. 
Димитър Джамов призова присъстващите да гласуват с „високо вдигната глава“. Джамов обеща, че ще обиколи всички клубове от страната и че ще помага на всеки един от тях. На няколко пъти по негов адрес се чуха ядни реплики от залата.
30-годишният Христо Маринов оцени високо подкрепата на Валентин Йорданов. Маринов декларира, че ако бъде избран, ще предложи функциите на генерален секретар да се изпълняват от Валентин Райчев.
Гласуването бе категорично в негова полза - 73 делегати застанаха зад Маринов. Джамов и Мърков получиха по 6 и 4 вота.
После меценатът на българския спорт Гриша Ганчев предложи Валентин Йорданов да остане член на УС. И призова делегатите да го удостоят с титлата почетен председател на федерацията. Нещо, което се и случи. 
„Има много икони, но патриархът е само един. Вие знаете кой е той“, посочи Ганчев.  
Събранието завърши с избор на УС от 18 души.