36 000 лв. ще струва менюто за полетите на властта за година. Това става ясно от обществена поръчка за кетъринг на Авиоотряд 28, обявена в четвъртък, съобщава "24 часа".

От документа се разбира още, че колбасите трябва да са направени по "Стара планина", сиренето по БДС, а маслото да е с минимум 82% масленост.

Изпълнителят е задължен да осигурява денонощна доставка на храна в зависимост от часа и деня на полета. Освен безалкохолни и вода на борда ще бъдат сервирани и български чай, бира и вина.

Храните включват банички, сирена, колбаси и кроасани. За десерт ще имат торта "Гараш", "Сахер", чийзкейк и пресни плодове.

Изпълнителят на поръчката освен това ще има задължение да дава предварителен достъп до произведените артикули на представител на НСО, който да проверява хранителните продукти и напитки.

В менюто са включени английска и континентална закуска, зеленчуци на скара, броколи със синьо сирене, задушен бял ориз, тиквички с ориз и зеленчукова лазаня.

Салатите пък са зелена с краставици и репички, шопска и гръцка салата и редена с домати, краставици и плочка сирене. Включени са плата с банички, сирена и колбаси за двама или деветима пътници.