„Шевролет Каптива“ и микробус „Мерцедес Вито“ горяха вчера призори на площада пред Пантеона.
Огънят е бил забелязан върху предницата на джипа около 3 часа от живеещи в блока с ъгловата кула на бул.“Цар Освободител“. След получен сигнал на тел.112 към мястото на пожара са се отправили два противопожарни автомобила. В това време пламъците са обхванали паркирания до шевролета нов микробус „Мерцедес Вито“. Огнеборците са загасили пожара с пяна, но джипът, очевидно мишена на отмъщение, е изгорял напълно, а бусът е обгорял отдясно, унищожена е и предната му дясна гума.
Първоначално се появиха твърдения, че двата автомобила са на един и същ човек, но това бе опровергано.
„Лош късмет, купих микробуса само преди седмица, а той за малко да изгори напълно от запаления до него джип“, каза собственикът на мерцедеса.
По първоначални данни предницата на шевролета е залята със запалителна течност и после е драсната клечката.
Според медийни публикации унищоженият джип принадлежи на живеещ в ъгловия блок бизнесмен, чийто апартамент е горял преди години.
По случая е образувано досъдебно производство от Първо РПУ, предстои да се изгледат записите от камерите на магазините под блока. 
В събота в 2.50 часа след полунощ на централната уличка „Цар Асен“ умишлено е запален и „Фолскваген Голф“. В случая вероятно е подпален парцал, напоен с бензин, и е поставен пред предната лява гума, защото огънят е обхванал бронята. Подпалвачите на двете коли се издирват.