Моята задача е да намерим правилния баланс между тежестта на отделните партньори в една бъдеща коалиция или в един формат, който ще подкрепа правителство с премиер Бойко Борисов. Наивно и смешно е да се чуват коментари, че някой друг може да е премиер. Това заяви пред журналисти бившият финансов министър Владислав Горанов след днешните разговори в централата на ГЕРБ.

Горанов подчерта, че Борисов е признат в Европа и има изключително голям опит като премиер. „Такива социални експерименти, каквито се предлагат, са опит за вдигане на цената на по-малкия партньор. Ние не можем да забраним на Валери Симеонов да претендира за всичко, но мисля, че е малко пресилена позицията, че тази тема е за дебат. Ако той не иска да участва и иска да е новият Радан Кънев – това е негово право”, заяви той.

„Няма конфликт с ПФ. Има дисбаланс между възможности и претенции, което е обичайно при преговори. Идеята, че преговаряме кой ще е премиер, е наивна. За нас такъв въпрос не стои. Който иска да води такива преговори, да го прави с някой друг. Премиер на следващото правителство ще е Бойко Борисов.”, отсече Горанов.

„Не се говори още за министерства, говори се за политики. Ние решаваме как нашата програма от изборна да се превърне в управленска”, каза още Владислав Горанов. 

„До края на месеца ще имаме мандат. Със сигурност правителство ще има”, заяви оптимистично Горанов.

„Няма никаква причина мандатът да е по-кратък от 4 години. след изборите видяхме, че политиката на ГЕРБ получава най-голяма подкрепа, следователно се движим в правилната посока”. 

"Ще говорим с всички, освен с левицата", добави бившият финансов министър.