Видяната вчера от „Утро“ строителна площадка и панорама на Градския стадион в Русе оставя отворен вечния въпрос между оптимиста и песимиста дали чашата е наполовина пълна или наполовина празна.
Новата трева се полива редовно. В малки участъци се съзират жълтеникави петна, но това може би е нормално заради скорошното й застилане и необходимостта от време за укрепването й.  
На площадката се работеше по поставяне на прожекторите за осветление на стълба към официалния вход. Всъщност, това е вторият стълб с лампи, тъй като на първия откъм „Спарки“ осветителните тела вече са монтирани. 
Пилонът откъм Ученическия вход изглежда ще е третата задача на монтажистите. Най-назад е гнездото откъм „Булстрад Арена“, където към поставената вече основна тръба ще се добавят още елементи за достигане на необходимата височина. 
Качеството на прожекторите ще е много високо, тъй като се работи по направен от „Сименс“ проект, научи „Утро“. 
И ако приемем, че работата по осветлението върви в добро темпо, панорамата наоколо не е много за гледане. Навсякъде зеят ровове, откъдето минават тръбите с кабелите. Нищо тревожно, стига по реконструкцията да не работят толкова малко хора. Поне такова е впечатлението на пръв поглед. 
Алеята зад официалната трибуна е разбита, така е и по цялата елипса над трибуните на стадиона. Като прибавим и факта, че около гнездата с пилоните си е разровено /а и няма как да е иначе/, възниква въпросът колко време още ще е нужно за финал на ремонтите. 
Един казва едно, втори - друго, трети - трето. Последните надежди са, че „Дунав“ ще изиграе поне последните си 3 мача на Градския стадион в Русе. 
Може би. Но засега оставаме при вечния спор между оптимиста и песимиста за онази полупълна или полупразна чаша.