Мерцедес паркирал на „тортата“ в кръговото край Бяла и смаял пристигналите на място полицаи. При проверката на шофьора с дрегер се разбрала причината за странната маневра на лекия автомобил. Уредът показал достатъчно за съдебно производство количество алкохол, а кръвното изследване още завишило резултата и го заковало на 2.48 промила.
В понеделник около 1.30 чаас след полунощ врачански мерцедес навлязъл със състезателна скорост в кръстовището и вместо да свърне надясно по пътя за Попово, шофьорът преминал през бордюра и колата се изкачила на върха на „тортата“.
Сигнал за произшествието е получен на тел.112 в 1.40 часа. Дошлият полицейски патрул заварил зад волана в мерцедеса 34-годишен неадекватен мъж от Козлодуй, който дори не знаел къде се намира. Проверката с дрегер показала 1.5 промила. Вместо да се кротне, едва стоящият на краката си И.Д. поискал талон за кръвно изследване, което показал още 1 промил отгоре. Книжката на козлодуйчанина е отнета, а той е вкаран в ареста да изтрезнее. Колата му е смъкната на асфалта с кран.